Deze uitrusting heeft een wielrenner nodig

Als beginnend wielrenner weet je vast en zeker wel dat je een aantal specifieke zaken nodig hebt om het meeste uit je nieuwe favoriete sport te halen. Behalve natuurlijk jouw fiets moet je in ieder geval de volgende accessoires kopen bij de sportwinkel.

Wielrenkleding

Speciale wielrenkleding maakt je gestroomlijnder en ademt goed, waardoor je een maximale prestatie kan leveren zonder oververhit te raken. Een fietsshirt en een wielerbroekje (met een ‘zeem’ om je billen te beschermen tegen schuren en irritatie) is al een goed begin.

Fietsschoenen

Wielrenschoenen brengen de maximale trapkracht over op de pedalen. Je hoeft niet eens veel uit te geven aan je schoenen, want ook goedkope modellen met een redelijk stijve zool voldoen prima.

Helm

Bij wielrennen bereik je soms snelheden van wel 100 km/h. Met zo’n vaart tegen het wegdek of tegen een obstakel botsen kan je het leven kosten. Investeer daarom in een goed beschermende en comfortabele fietshelm of stap liever niet op het zadel.

Bril

Een donkere of getinte wielrenbril beschermt je kwetsbare ogen niet alleen tegen de zon. Ook kiezels, stof en insecten die in volle vaart richting je ogen vliegen worden opgevangen door de bril.

Bidon

Wielrennen is een intensieve sport, en door de inspanning en de zon droog je snel uit. Een bidon voor vers water met een inhoud van minstens een halve liter is daarom echt onmisbaar.

Energiereep

Wielrennen slurpt ook energie op. Als je niet het type wielrenner bent dat van café naar café fietst, doe je er daarom goed aan om energierepen of ander compact voedsel met een hoge voedingswaarde met je mee te nemen.