De vier mooiste fietsroutes ter wereld

Er zijn een aantal fietsroutes die bekend staan als mooiste ter wereld. Als je een onvergetelijke ervaring op je tweewieler wilt beleven, dan zijn deze vier routes absolute aanraders.

1. The Great Ocean Road — Australië

Tijdens deze route – welke ongeveer een weekend in beslag neemt – heb je constant de helblauwe oceaan en de weelderige uitlopers van de kust aan je zijde. Veel mooier worden de fietsroutes op het kleinste continent niet.

2. La Farola – Cuba

Op deze route rijd je door het schilderachtige Cuba, waar het ’t grootste deel van het jaar mooi weer is. Je daalt van de Baracoa-bergen langs de zuidkust van het eiland af en komt ravijnen, jungles en witte kliffen tegen.

3. De Weg van de Vriendschap – Tibet

Een route van 800 kilometer die begint in de Tibetaanse hoofdstad Lhasa en dwars door de Himalaya naar de grens met Nepal voert. Dit is een route vol bergpassen, eeuwige sneeuw en bergmeren, en staat bekend als de hoogste fietsroute ter wereld.

4. The Cabot Trail – Canada

Deze route is 275 kilometer lang en loopt door Nova Scotia. Tijdens het fietsen bewonder je dennenbossen, hoge bergpieken, schilderachtige vissersdorpjes en natuurlijk de Atlantische Oceaan.