Accessoires voor mountainbikers

Welke uitrusting moet je als mountainbiker aanschaffen? Behalve een goede fiets zijn de volgende zaken toch wel de minimale basics.

Schoenen met klikpedalen

Goede schoenen voor deze sport kun je vastklikken aan de pedalen, zodat ze er niet afschieten op een schokkerig parcours. Ze hebben tevens een stijve zool om de kracht van je benen goed op de trappers over te brengen.

Mountainbikekleding

Mountainbikers dragen vaak kleding met een dikkere voering dan wielrenners. Dit absorbeert schokken en is zo gemaakt dat het de wrijving tussen lichaam kleding minimaliseert. Je draagt hier geen ondergoed onder!

Helm en bril

Deze twee accessoires kan je absoluut niet missen. Ze beschermen de kwetsbaarste lichaamsdelen – je hersenen en je ogen – tegen de gevolgen van een val of botsing. Een getinte bril en helm met vizier houden bovendien de zon uit je ogen op een zomerse dag.

Handschoenen

Handschoenen zorgen dat je bij de lastigste afdalingen en wendingen grip blijft houden op je stuur. Mountainbikepaden lopen bovendien dwars door de natuur, waar je kwetsbare handen tegen boompjes, doorns en hekwerken kunnen komen.

Reparatieset

Zelfs de beste mountainbike kan averij oplopen op een ruig parcours. Een klein reparatiesetje zorgt dat je jouw training niet halverwege hoeft af te breken en kilometers met een kapotte fiets terug moet lopen.