Zo hard gaat een elektrische fiets

Veilig op weg
Top 5 verzekeraars
Betrouwbaar

Een elektrische fiets is een geschikte manier om het fietsen gemakkelijker te maken. De elektrische fiets wordt ook wel een e-bike genoemd. De e-bike is bedoeld om u extra ondersteuning te geven tijdens het fietsen. Er zijn echter veel mensen die zich afvragen hoe hard een e-bike nou precies gaat. Daarbij is het belangrijk om zowel te kijken naar een traditionele elektrische fiets en een Speed Pedelec. Hieronder is er meer informatie over beide te vinden.

Traditionele e-bike en een Speed Pedelec

De traditionele elektrische fiets is de meest gebruikte fiets. Deze geeft een trapondersteuning tot een snelheid van 25 kilometer per uur. Wanneer u veel tegenwind hebt, wanneer u een heuvel op fietst of wanneer u het zwaar krijgt tijdens het fietsen dan kunt u de trapondersteuning aanzetten. Dit betekent echter niet dat de fiets niet harder gaat dan 25 kilometer per uur. Hoewel de trapondersteuning stopt boven 25 kilometer per uur kunt u zelf nog wel doortrappen. U heeft de keuze om zo hard te fietsen als u zelf wilt. Net als bij een normale fiets geldt er bij een elektrische fiets geen maximumsnelheid.Snelheid_Elektrische_Fiets

Naast een elektrische fiets is er ook nog een Speed Pedelec. De Speed Pedelec kan een snelheid halen van 45 kilometer per uur. Omdat dit dezelfde snelheid is als een bromfiets zal u dan ook een bromfiets-, auto- of motorrijbewijs nodig moeten hebben om erop te rijden. Ook moet u gebruik maken van een helm wanneer u op de Speed Pedelec rijdt en zijn er nog meer regels waar u op moet letten om gebruik te maken van deze fiets. Net als bij een traditionele elektrische fiets geeft de Speed Pedelec ook alleen trapondersteuning tot aan 45 kilometer per uur. Hierna kunt u nog wel zelf verder trappen en een hogere snelheid halen.

Waarom kiezen voor een e-bike

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een e-bike. De voordelen van een e-bike zijn hier te lezen. Door gebruik te maken van een e-bike wordt er bewust met het milieu omgegaan, hoeven we minder inspanning te leveren tijdens het fietsen en tevens bespaart het een hoop kosten t.o.v. een auto. Overigens is het ook nog eens tijdbesparend wanneer we hierdoor niet meer in de file komen te staan.

E bike verzekering informatie pagina's