De voordelen van de elektrische fiets

Veilig op weg
Top 5 verzekeraars
Betrouwbaar

Het wordt steeds normaler om de elektrische fiets te gebruiken voor het woon- werkverkeer of in de vrije tijd. Voorheen was de elektrische fiets voornamelijk populair bij 50-plussers om er toch nog relatief eenvoudig op uit te trekken. Tegenwoordig is het steeds vaker te zien dat de jongere doelgroep ook kiest voor het gebruik van een elektrische fiets en daar is dan ook reden genoeg voor. Hieronder hebben we een lijstje met redenen om te kiezen voor een elektrische fiets.

Waarom kiezen voor een e-bike?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor een e-bike. De eerste reden is dat het fietsen zelf gemakkelijker wordt. Dit kan erg goed uitkomen voor ouderen die moeite beginnen te krijgen met fietsen. Ook is het ontzettend handig wanneer we trapondersteuning hebben bij zware wind of een heuvel op moeten fietsen. Zodoende is het goed voor onze conditie om gebruik te maken van de e-bike. Pas wanneer we moe worden maken we meer gebruik van de trapondersteuning.goedkope elektrische fiets

Een andere reden is dat het ontzettend goed is voor het milieu. Zeker wanneer we de fiets kiezen boven het gebruik van de auto of het openbaar vervoer. Indien we dit dagelijks doen kan dit een hoop milieuvervuiling besparen. Onderzoek heeft zelfs al aangetoond dat de e-bike tot maar liefst 40 keer minder schadelijk is dan de milieuvervuiling van een auto.

Doordat we geen gebruik maken van de auto zorgt het niet alleen voor minder milieuvervuiling, maar ook voor minder kosten. We hoeven namelijk geen geld meer uit te geven aan brandstof. Vervangt u de e-bike helemaal voor de auto? Dan kan dat een hoop kosten besparen. Indien we de auto niet meer nodig hebben bespaart u niet alleen op de brandstofkosten, maar ook op de kosten voor de verzekering, parkeren, onderhoud en belasting. Zeker op jaarbasis houdt u hier een leuk zakcentje aan over en heeft u de aanschaf van de elektrische fiets er snel uit verdiend.

Nog een voordeel is dat het fileprobleem wordt tegengegaan wanneer meer mensen kiezen om met de elektrische fiets naar het werk te gaan. Dit is dan ook de reden dat er in Nederland druk wordt gewerkt aan fietssnelwegen. Zeker in steden en bij drukke gebieden kunt u sneller op het werk zijn wanneer u gebruik maakt van de fiets in plaats van dat u de auto instapt om vervolgens misschien wel uren in de file te staan.

Verzekering voor de e-bike

Wanneer u kiest om een e-bike te kopen dan is het belangrijk dat u deze goed verzekert. Mocht het toch gebeuren dat de fiets wordt gestolen dan kunt u in ieder geval nog bij de verzekering terecht. Helaas gebeurt het steeds vaker dat een e-bike wordt gestolen. Er zijn verschillende goedkope verzekeringen beschikbaar voor een elektronische fiets.

E bike verzekering informatie pagina's