E-Bike Verzekering Vergelijken

4.8/5 (10 stemmen)
Veilig op weg
Top 5 verzekeraars
Betrouwbaar

Vergelijk E-bike verzekeringen van 2020

Als u een e-bike ofwel elektrische fiets gekocht heeft, dan is het noodzaak deze zo snel mogelijk te verzekeren. Dit hoeft niet per see in de winkel plaatst te vinden. Online een E-Bike verzekering afsluiten is vaak goedkoper en uw fiets is per direct verzekerd. Voordat u een E-bike verzekering kunt afsluiten moet u natuurlijk de E-bike verzekeringen vergelijken. Elke E-bike verzekeraar hanteert namelijk andere voorwaarden. Hieronder volgen alle aspecten waarop u moet letten bij het afsluiten van een E-bike verzekering.

Dekking bij een E-bike verzekering

Er zijn verschillende soorten elementen waarvoor u gedekt kunt zijn met een E-bike verzekering.

De basisdekking (diefstal) bij een E-bike verzekering

De basis dekking voor een E-bike verzekering wordt ook weleens een normale dekking genoemd. Bij een normale dekking is men volledig of gedeeltelijk gedekt tegen diefstal of beschadiging. Het is hierbij van belang dat er in ieder een geval een goed slot op de elektrische fiets is bevestigd. Als deze niet is bevestigd op uw fiets wilt de verzekeraar niet de schade of diefstal vergoeden. Het gaat hierbij om een ART slot. Een slot met een ART goedkeuring is ten alle tijden voorzien van een label/opdruk op het slot met hierop afgebeeld het ART logo, het aantal sterren voor de categorie aanduiding en het viercijferige goedkeurnummer. Indien dit goedkeurnummer dan voorkomt is de lijst met goedgekeurde sloten, betreft het een slot met ART goedkeuring. Bij een E-bike verzekering is het in de meeste gevallen van belang om minimaal 2 sterren te hebben op het ART slot. Hoe meer sterren een slot heeft, hoe hoger de preventieve waarde van het slot en hoe beter hij dus beschermt tegen diefstal. Een slot met vijf sterren heeft de meeste preventieve waarde. U kunt deze informatie ook overzichtelijk zien in het volgende tabel van defietsenwinkel.nl.

ART fietsslot - E-Bike Verzekering

De dekking voor gevolgschade van diefstal bij een E-bike verzekering

Naast de vergoeding die u kunt krijgen voor diefstal is er ook nog een vergoeding voor de gevolgschade van diefstal. Het gaat hierbij om schade die is ontstaan tijdens de periode waarin de fiets gestolen was. Denk hierbij aan de reiskosten voor het openbaar vervoer of de auto om naar het werk te gaan.

De aanvullende (casco) E-bike verzekering

Een casco verzekering zorgt er voor dat schade aan uw voertuig gedekt is. Dit is een aanvullende verzekering omdat de meeste mensen hun fiets verzekeren tegen diefstal. De aanvullende dekking voor een E-bikeverzekering dekt voornamelijk hulp langs de weg. Stel dat u bijvoorbeeld pech hebt met uw E-bike zoals een kapotte band dan kunt u de verzekeraar bellen om u te helpen langs de weg. Sommige verzekeraars die brengen u zelfs thuis als u binnen enkele kilometers van uw huis af zit. Dit onderdeel van de E-bike verzekering wordt bij sommige verzekeraars ook wel de pechhulp service genoemd.

De ongevallen opzittenden verzekering voor E-bikes

Bij sommige E-bike verzekeringen bent u niet alleen gedekt voor de schade tegen uw fiets, maar ook tegen uzelf. De ongevallen opzittendenverzekering keert een bedrag uit als u na een ongeval met een E-bike blijvend letsel heeft of overlijdt. Daarnaast biedt de ongevallen opzittendenverzekering ook dekking voor maximaal één andere opzittende van de elektronische fiets.

Verhaalrechtsbijstand bij een E-bike verzekering

Het kan ook voorkomen dat u bij een ongeval niet uzelf maar iemand anders schade hebt gegeven die kosten met zich meebrengt. Deze kosten kunnen bij sommige E-bike verzekeringen worden verhaald met behulp van de verhaalrechtsbijstand.

Vergelijken van de E-bike verzekeraars

Zoals u kunt zien in de E-bike verzekering vergelijkingsmodule zijn er diverse verzekeraars. Dit zijn momenteel:

U kunt de informatie per verzekeraar terugvinden op onze website of op die van de verzekeraar zelf. Iedere verzekeraar heeft haar eigen unieke voordelen. Bekijk op de pagina’s van de verzekeraars wat hun unieke voordelen zijn.

Bij Meeùs betaalt u bij total loss of diefstal geen eigen risico. Bij Univé profiteert u van de extra “Pechhulp fiets” service in heel Nederland. Verzekeruzelf is goedkoop en dagelijks opzegbaar. Tot slot krijgt u bij Onna Onna 3 jaar lang een nieuwwaarde regeling. Omdat iedere verzekeraar eigen voordelen kent, helpt de vergelijkingsmodule op u te helpen kiezen met de elektrische fiets verzekering die bij uw wensen past.

Doorlopende of aflopende E-bike verzekering

Een E-bike verzekering wordt vaak afgesloten voor eene-bike verzekering vergelijker paar jaar. Hierbij heeft u de keuze om deze in een keer af te betalen of een maandelijkse vaste premie te betalen. Een doorlopende E-bike verzekering is een verzekering zonder einddatum. Hierbij betaalt u dus altijd een vaste maandelijkse premie. Bij een aflopende E-bike verzekering kiest u tussen een uitkering op basis van nieuwwaarde gedurende 3 jaar op basis van afschrijving. Hierbij geldt een afschrijving van 1% per maand.

Looptijd van een E-bike verzekering

De E-bike verzekeraars hebben elk een verschillende looptijd. Bij sommige verzekeraars moet u een aantal jaar verzekerd zijn tegen uw E-bike en bij andere verzekeraars is deze weer dagelijks opzegbaar.

Een E-bike verzekering is dus handig om te nemen en dit kun je ook adviseren aan andere vrienden en kennissen met een elektrische fiets. Het is leuk om als cadeau een fiets te versturen en hierin een kaartje bij te geven waarbij je ze attendeert op een e-bike verzekering.

Met behulp van onze E-bike verzekering vergelijkingsmodule hopen wij dat u de beste en goedkoopste E-bikeverzekering kunt afsluiten. Wij adviseren u dus ook op de site van de verzekeraar goed de voorwaarden door te nemen voordat u deze verzekering afsluit.

E bike verzekering informatie pagina's

10 reacties op “E-Bike Verzekering Vergelijken”

 • Inge Huppels schreef:

  Mijn man en ik hebben onze elektrische fiets verzekerd bij Unive. Wij zijn namelijk erg bang dat deze fietsen gestolen worden. Vandaar dat het voor ons gunstig is om een e-bike verzekering af te sluiten. Wij hebben voor Unive gekozen door alle e- bike verzekeringen te vergelijken op e-bike-verzekering.nl. Wij zijn erg blij met deze keuze en willen jullie graag bedanken voor het gemak bij het vinden van onze e-bike verzekering!

  5/5

 • Stefan Ruigrok schreef:

  goede vergelijker, keuze snel kunnen maken

  5/5

 • Jolanda Krikke schreef:

  Zocht al een tijde de goedkoopste en die heb ik nu gevonden. Kan ik eindelijk lekker over de Veluwe fietsen met mijn vriendinnen!

  4/5

 • Els Christine schreef:

  Ik wilde mijn fiets verzekeren omdat ik bang was dat dit gestolen kon worden. Via dit kon ik gemakkelijk een verzekering vinden!

  5/5

 • Hans Wouters schreef:

  Normaal schrijf ik nooit van dit soort reviews maar wil degene die deze website heeft gemaakt alleen even bedanken voor het maken van een vergelijking tussen alle verzekeraars. Dank u wel!

  5/5

 • Wim schreef:

  Wat een handige website! Er wordt hier duidelijk vermeld dat je een ART slot nodig hebt bij het afsluiten van een E-bike verzekering voordat je begint met het vergelijken van alle aanbieders. Ik ben erg blij met mijn keuze van Allianz via deze website, top website.

  5/5

 • Anne-Jan schreef:

  Prima ebike verzekering vergelijker. Wat makkelijk voor mij om de goedkoopste aanbieder te vinden en de verzekering af te sluiten

  4/5

 • Frank Knol schreef:

  Handige site om een E-bike verzekering te vergelijken! Heb hier uiteindelijk een keuze gemaakt voor Allianz wegens de lage premie.

  5/5

 • Peter schreef:

  Gemakkelijk de goedkoopste verzekering kunnen vinden via e-bike verzekering. Top!

  5/5

 • De Groot schreef:

  Ik heb net mijn nieuwe Batavus verzekerd. Super!

  5/5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *