Meeùs E-bike Verzekering

4.67/5 (3 stemmen)
Veilig op weg
Top 5 verzekeraars
Betrouwbaar

Bereken uw premie voor Meeùs e bike verzekeringen


Bekijk alle huidige acties bij Meeùs

Bekijk de acties

Voorwaarden Meeùs E-Bike verzekering

De verzekering van Meeùs is uniek in zijn soort omdat beschadigingen aan de accu dankzij een ongelukkige valpartij of stoten meeverzekerd kan worden. Houdt hierbij rekening dat Meeùs een bakfiets met trapondersteuning niet ziet als een vorm van een elektrische fiets. Een elektrische bakfiets valt daarmee onder de categorie bakfietsen en niet elektrische fietsen. Bakfietsen en andere niet-elektrische fietsen kunnen wel verzekerd worden bij Meeùs met een ander soort verzekering.

Wat zijn de voordelen van een Meeùs elektrische fietsverzekering?

Een verzekering bij Meeùs kent meerdere voordelen:

 • De verzekering is dagelijks opzegbaar
 • U kunt eventuele accessoires eenvoudig meeverzekeren
 • Mocht de diefstal binnen drie jaar na het afsluiten van de verzekering plaatsvinden, krijgt u direct een nieuwe fiets

Hoeveel eigen risico betaal ik?

In de meeste gevallen zit er geen eigen risico verbonden aan een verzekering bij deze partij. Hieronder staat een opsommig voor welke gevallen geen en wel eigen risico dient te worden betaald.

 • Total loss: € 0,-
 • Diefstal: € 0,-
 • Beschadiging of diefstal onderdelen € 25,-

Op welke factoren is de verzekering gebaseerd?

 1. De gegevens die u ons heeft verstrekt.
 2. De polis op basis van uw antwoorden.
 3. De algemene en bijzondere voorwaarden en de eventueel met u gemaakte afspraken (clausules) die wij bij de polis afgeven. Als u niet de juiste gegevens aan ons doorgegeven heeft dan kan dat gevolgen hebben voor de vergoeding en/of voortzetting van de verzekering. Zo nodig passen wij uw premie en/of de voorwaarden aan of beëindigen wij uw verzekering.

Wat wordt er gedekt bij een Meeùs E-bike verzekering?

Bij een Meeùs verzekering worden verschillende situaties gedekt. De eerste situatie is bij pechhulp. Meeùs streeft er naar om u zo snel mogelijk weer op weg te helpen. Mocht dit niet direct kunnen, dan stelt Meeùs u de optie om u thuis en de fiets naar de fietsenmaker te brengen. Ook bij een verhaalsrechtsbijstand krijgt u dekking. Meeùs zet zich in om bij een verkeersongeval het schadebedrag bij de tegenpartij te verhalen. Tot slot is er nog een derde situatie. U krijgt bij een ongevallenverzekering een uitkering wanneer u door middel van een ongeval met de fiets gedeeltelijk of geheel invalide bent geraakt of overlijdt.

Wanneer dient de premie te worden betaald?

 1. U betaalt de premie ten allen tijden vooruit.
 2. Eerste premie. Met de eerste premie bedoelt Meeùs de premie die u moet betalen vanaf de ingangsdatum van de verzekering tot de eerste premievervaldag. a. Betaalt u de eerste premie niet binnen 14 dagen nadat deze verschuldigd is? Dan is er vanaf de ingangsdatum van de verzekering geen dekking. Meeùs is niet verplicht u in dit geval een betalingsherinnering te sturen. b. Als Meeùs besluit de eerste premie alsnog te innen dan komen alle bijkomende kosten voor uw rekening. De dekking herstelt Meeùs één dag na ontvangst van alle openstaande bedragen, als Meeùs de verzekering nog niet heeft beëindigd. Schade die zich heeft voorgedaan in de periode dat de dekking was vervallen, is niet verzekerd.
 3. Vervolgpremie. Met de vervolgpremie bedoelt Meeùs de premie die u na de eerste premie moet betalen op de premievervaldag, inclusief de premie in verband met tussentijdse wijzigingen. a. De vervolgpremie moet u uiterlijk op de 30e dag nadat deze verschuldigd is, aan ons betalen. b. Als de verzekeraar genoodzaakt is de vervolgpremie langs gerechtelijke weg of via een andere externe procedure te innen, dan komen alle bijkomende kosten voor uw rekening. c. Als u de vervolgpremie of bijkomende kosten weigert te betalen, heeft u geen dekking voor schade die daarna ontstaat. d. Betaalt u de vervolgpremie of bijkomende kosten niet op tijd? Dan heeft u geen dekking voor schade die plaatsvindt vanaf de 15e dag nadat Meeùs u een aanmaning hebben gestuurd en betaling is uitgebleven. Maart 2016 5 e. U blijft verplicht de vervolgpremie en bijkomende kosten te betalen. De dekking wordt hersteld 1 dag na ontvangst van alle openstaande bedragen, als de verzekering nog niet door ons is beëindigd. Schade die zich heeft voorgedaan in de periode dat de dekking was vervallen, is niet verzekerd.

Wat zijn de algemene en bijzondere voorwaarden van een Meeùs elektrische fietsverzekering?

Meeùs heeft een PDF opgesteld waarin alles tot in detail staat beschreven. U krijgt in dat PDF antwoord op veel gestelde vragen zoals:

 • Wanneer krijgt u de premie terug?
 • Op welke vergoeding heft u recht bij een fiets, e-bike, racefiets en ATB?
 • Wanneer gaat de verzekering in en welke bedenktijd heeft u?

U kunt het PDF vinden op de site van Meeùs.

Uw fiets verzekeren? Bereken online uw premie en stap eenvoudig over. Voor vragen of meer informatie kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder!

E bike verzekering informatie pagina's

3 reacties op “Meeùs”

 • Jason schreef:

  betrouwbare verzekering. Mijn fiets was gestolen en ik dacht dat ik gelijk een nieuwe mocht gaan kopen. Gelukkig ben ik aangesloten bij Meeùs, zij hebben er gelijk voor gezorgd dat ik een nieuwe fiets had.

  5/5

 • john schreef:

  Is mij wel eens voorgekomen dat ik een ongeluk heb gehad tijdens het fietsen en hiermee heeft mijn verzekering bij Meeus me aardig wat centjes bespaard!

  5/5

 • Vinh schreef:

  Ondanks weinig erkenning toch een goede verzekering.

  4/5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *