Goedkoopste e-bike verzekering

Veilig op weg
Top 5 verzekeraars
Betrouwbaar

Het wordt steeds normaler om een elektronische fiets te kopen. Een op de 3 fietsen die tegenwoordig worden verkocht zijn een elektrische fiets. Echter vergt een elektrische fiets een flinke investering. Omdat u een groot bedrag vrij moet maken voor de fiets, wilt u er vervolgens ook zuinig mee omgaan. Om uw fiets bijvoorbeeld te beschermen tegen diefstal kunt u een verzekering afsluiten. Echter zijn veel verzekeringen niet goedkoop. Op deze pagina helpen we bij het vinden van een goedkope verzekering voor de elektronische fiets.

Waar moet de verzekering aan voldoen?

Om de goedkoopste verzekering te vinden kunt u het aanbod van alle verschillende verzekeraars naast elkaar leggen en vervolgens kijken welke verzekeraar de laagste prijzen hanteert. Echter wilt u natuurlijk ook zeker weten dat de verzekeraar voldoende dekt. Ten eerste is het belangrijk dat de e-bike wordt verzekerd tegen diefstal. De gemiddelde prijs van een e-bike is 1.800,- euro en aangezien de fiets gemakkelijk is mee te nemen wanneer deze niet goed op slot staat, is het erg aantrekkelijk voor dieven om een e-bike te stelen.de goedkoopste e-bike verzekeringen

Diefstal is daarom één van de belangrijkste zaken om te verzekeren, maar daarnaast is er nog meer om aan te denken. Zo kan het ook zijn dat u schade krijgt aan uw eigen fiets. Dat kan gebeuren wanneer u ermee valt of wanneer anderen schade aan de fiets aanrichten waar u misschien op dat moment niet bij bent. Aangezien de fiets zelf geen koopje is, is het in veel gevallen belangrijk dat u hier ook goed tegen bent verzekerd. Het kan ook het geval zijn dat u vaak iemand achterop hebt zitten. In dat geval is het handig om een verzekering voor ongevallen opzittende af te sluiten. Tot slot kan het handig zijn om pechhulp bij uw verzekering af te sluiten. Zodoende weet u dat u ook wordt geholpen wanneer u onderweg bent en onverwachts pech met de fiets krijgt.

De goedkoopste verzekering vinden

Des te meer opties u echter afsluit des te hoger de verzekering komt. De allergoedkoopste manier is om natuurlijk geen verzekering af te sluiten. Wanneer de e-bike geen trapondersteuning geeft boven de 25 kilometer per uur dan bent u niet verplicht om een verzekering te nemen. Gaat de e-bike wel harder dan deze snelheid? Dan bent u verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. De hoogte van de verzekering is ook afhankelijk van het soort motor dat de fiets heeft en de maximumsnelheid van de elektronische fiets.

Een e bike verzekeren doet u niet zomaar. En vaak is goedkoop ook duurkoop. Dit geldt echter niet voor een verzekering. Wat vaak het belangrijkste is, is dat de fiets is verzekerd tegen diefstal. Controleer daarbij altijd tot wanneer de verzekering loopt tegen diefstal en daarnaast welke waarde u er voor terug krijgt wanneer deze bijvoorbeeld echt gestolen wordt. Een goedkope of voordelige e-bike kunt u het beste afsluiten bij een erkend verzekeraar. Dan weet u zeker dat uw elektrische fiets snel weer terug is mocht deze gestolen worden.

Checklist voor het afsluiten van een goedkope e-bike verzekering:

  • Diefstal verzekerd?
  • Gevolgen na schade verzekerd?
  • Wat is de afschrijving per jaar? (hoeveel van de nieuwwaarde krijgt u terug)
  • Eigen risico?
  • Ongevallen verzekerd?
  • (achter)opzittende mee verzekerd?

Toch is het niet altijd de goedkoopste manier om geen verzekering af te sluiten voor de e-bike. Mocht uw fiets worden gestolen of mocht er iets mee gebeuren dan komt het u uiteindelijk nog duurder te staan. Het is daarom belangrijk om de verschillende verzekeringen van de verzekeraars met elkaar te vergelijken en zodoende te kijken welke verzekering het meest interessant is om af te sluiten.

Vergelijk hier de goedkoopste e-bike verzekeringen >

E bike verzekering informatie pagina's